De Goudse, Patiodak - Gouda

In het hoofdkantoor van De Goudse in Gouda wordt het patiodak vervangen en aangepast. Het beoogde resultaat is een vlak glazen dak met in het midden een dakterras. Begin 2018 krijgt WTB-Buro, Adviseurs installatietechniek van Plan B projectmanagement de vraag om voor dit project het installatie advies te verzorgen. Voor het nieuwe patiodak zijn aanpassingen nodig aan met name de klimaatinstallaties en verlichting. Extra aandacht wordt gevraagd voor een goede balans tussen duurzaamheid en investering.


Het VO+ ontwerp van WTB-Buro is door Plan B projectmanagement onderdeel gemaakt van de bouwteamselectiestukken. Het project is tot uitvoeringsgereed ontwerp en uitvoering gekomen in een bouwteamconstructie. Mooi om te zien hoe Heilijgers en Lomans dit project nu tot uitvoering brengen. 

Bekijk hier beelden van de werkzaamheden.


Bijzonderheden

Tijdens de bouw van het nieuwe patiodak blijven de installaties en verblijfsruimten van het gebouw in gebruik. Het gebouw beschikt over een atrium, een open ruimte van vloer tot dak. Dit vraagt extra aandacht van de uitvoerende partijen in de planning en tijdens de uitvoering van het werk; hoe zorg je er voor dat 400-500 medewerkers comfortabel door kunnen werken? Het bouwteam heeft hierin diverse opties overwogen, zoals gedeeltelijke demontage of een tentdak, maar uiteindelijk koos het voor een wind- en waterdichte werkvloer, waarboven alle werkzaamheden aan het dak zullen plaatsvinden. 

Werkzaamheden
WTB-Buro verzorgt het VO+ ontwerp, de technische omschrijving, assistentie bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige, regeltechnische en elektrotechnische installaties. 

Opdrachtgever Goudse Beleggings- en Financieringsmaatschappij BV, Gouda
Architect  Studio WA!
Omvang project  
n.v.t.
Aanvang Ontwerp  Q1 2018
Aanvang bouw  Q1 2020
Oplevering  medio 2020
Foto: Heilijgers Foto: Heilijgers Foto: Studio WA! Foto: Heilijgers Foto: Heilijgers