Willem Arntsz Huis - Utrecht

Opdrachtgever
Stichting Altrecht
Architect
Meeder Architecten
Van Hoek Spuybroek Architecten
Omvang project
4000 m2
Aanvang ontwerp
2014
Aanvang bouw
januari 2015
Oplevering
juni 2015

Project omschrijving 
Altrecht laat, door de veranderende zorg, de tweede tot en met de vijfde verdieping van het WA Huis aanpassen. Hiervoor zijn diverse bouwkundige- en installatietechnische aanpassingen noodzakelijk om de cliƫnten voor acute psychiatrie te kunnen gaan huisvesten. Daarnaast zijn er er bouwkundig- en installatietechnische aanpassingen noodzakelijk uit oogpunt van brandveiligheid.

Bijzonderheden
De verbouwing vindt plaats per verdieping waarbij de overige verdiepingen en installaties in gebruik moeten blijven. Het project is aanbesteed als Engineering & Construct, waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor de verdere uitwerking van het project. Tevens wordt de projectkwaliteit bewaakt middels een Project Kwaliteit Plan, waarmee de aannemer zijn werk kwaliteit waarborgt. Hierdoor heeft WTB-Buro tijdens de uitvoering alleen een toetsende rol.

Werkzaamheden WTB-buro
DO+ Ontwerp, technische omschrijving, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige, regeltechnische, elektrotechnische en beveiligingsinstallaties.