Willem Arntsz Huis - Utrecht

Opdrachtgever  Stichting Altrecht
Architect  Meeder Architecten, Van Hoek Spuybroek Architecten
Omvang project  4000 m2
Ontwerp & realisatie  2014 / 2015

Project omschrijving 
In verband met de veranderende zorg laat Altrecht de 2e tot en met de 5e verdieping van het Willem Arntsz Huis aanpassen. Diverse bouwkundige en installatietechnische aanpassingen zijn noodzakelijk om de cliƫnten voor acute psychiatrie te kunnen gaan huisvesten. Daarnaast zijn er er bouwkundige en installatietechnische aanpassingen noodzakelijk uit oogpunt van brandveiligheid.

Bijzonderheden
De verbouwing vindt plaats per verdieping, waarbij de overige verdiepingen en installaties in gebruik moeten blijven. Het project is aanbesteed als Engineering & Construct, waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor de verdere uitwerking van het project. Tevens wordt de projectkwaliteit bewaakt middels een Project Kwaliteit Plan, waarmee de aannemer zijn werk kwaliteit waarborgt. Hierdoor heeft WTB-Buro tijdens de uitvoering alleen een toetsende rol.

Werkzaamheden WTB-buro
WTB-Buro verzorgt het DO + Ontwerp, de technische omschrijving, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige, regeltechnische, elektrotechnische en beveiligingsinstallaties.